Каракачанка нахапа възрастна жена

Каракачанка нахапа възрастна жена  | StandartNews.com

Каракачанка се нахвърли върху благоевградчанка и я нахапа по главата и ръцете. Инцидентът е станал в четвъртък по обяд в дома на пострадалата в Благоевград. 

Сигнал за нападението на домашното куче над 62-годишната жена е подаден на телефон 112. Тя е транспортираната до Спешно-приемно отделение на благоевградската болница, където е прегледана и са й направени изследвания.

Пострадалата е настанена за лечение в хирургичното отделение на МБАЛ – Благоевград към 15,00 часа. „Травмите й са сериозни, но не са дълбоки и няма опасност за живота на пациентката. Нахапана е по главата и двете ръце, кожата е разкъсана. Жената е адекватна и контактна, не е в шок. Не се налага оперативна намеса в момента. Възможно е да се прави пластика само на едната ръка, тъй като там е засегната и тъканта под кожата", каза д-р Ирена Николова от хирургичното отделение на здравното заведение.

Не е ясно какво е предизвикало агресията на домашния любимец, който се отглеждал от сина на нападнатата и нахапана жена.

„Наши служители са посетили адреса, където е станало нападението. Те обаче са разбрали, че кучето е собственост на пострадалата, а не е на друг стопанин, който да бъде подведен под отговорност", уточниха от пресцентъра на ОД на МВР – Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай