Избират най-търпеливи учител и ученик

Избират най-търпеливи учител и ученик | StandartNews.com

Навръх празника Благовещение училища в Пиринския край ще отбележат и Деня на търпението с различни прояви. Конкурс за най-търпеливи ученик и учител ще се проведе в Трето основно училище „Димитър Талев" в Благоевград. Всички деца ще носят специална емблема, ще рисуват, ще пишат и ще говорят за търпението.

Апел за търпимост и толерантност ще изготвят гимназисти от Професионалната гимназия по икономика в областния център. Те ще носят бели лентички като символ на помирението и стикери с послания за търпимост и толерантност. Ще изработят постери, колажи и рисунки на тема „Търпение".

Ще измайсторят цветя от хартия с различни послания за търпение към учителите. Там също ще изберат най-търпелив ученик и най-търпелив. Ще дискутират и темата за търпението и толерантността. Литературно-музикална програма ще представят децата от Помощно училище „Св. Паисий Хилендарски" в Благоевград. В СОУ „Неофит Рилски" всички учители и ученици ще носят знак в Деня на търпението. В часа по български език и литература в V, VІ, VІІ и VІІІ клас ще се обсъждат темите за търпението и разбирателството. На учебните дъски във всяка класна стая ще бъде изписано: „25 март – Ден на търпението". Ще се изработи и табло, което да провокира положителни чувства и емоции за доброта и търпимост.

Ученици ще направят значки в СОУ „Св. Паисий Хилендарски" в хаджидимовското село Абланица. Те ще поставят постер на входа на училището. Целта е да провокира вниманието на ученици, учители и родители да обръщат повече внимание на търпението в забързания ни и динамичен живот, когато много лесно то може да бъде загубено. Учениците ще оформят Стена на търпението - дърво с клони, върху които всеки може да напише своето послание в този ден, мъдра или подходяща мисъл. Обявен е конкурс за учениците от прогимназиален и гимназиален етап за стихотворение и есе на тема: "Търпението, присъщо на човека". Децата от началния курс ще хвърлят десетки балони, които ще полетят към небето – символ на солидарността и детството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай