Готова е експертизата след обира на банката в Кърджали

Готова е експертизата след обира на банката в Кърджали  | StandartNews.com

Кърджали. Вече е готова експертизата на иззетите видеозаписи след обира на „Уникредит Булбанк" в Кърджали, извършен в края на миналата година, съобщи окръжният прокурор Светлозар Лазаров.

Тогава посред бял ден две маскирани лица влязоха в клона и задигнаха 30 000 лева и 1000 евро.Според магистрата разчитането на записите ще отнеме не малко време, защото снетата информация от камерите е огромна. Включени са записи, направени не само в момента на обира, но и месеци преди това с цел да се проследи кой е влизал и какви действия е извършвал в банковия клон.„По случая се работи усилено и се надаваме да стигнем до извършителите на грабежа", увери Лазаров.

Окръжният прокурор на Кърджали съобщи още, че най-вероятно до края на януари ще приключи и разследването по обира на обществения трезор на 4 януари 2013 г.„Материалите по случая съдържат 36 тома, делото е трудно.Ако защитата на четиримата подсъдими не предявят някакви искания, наблюдаващият прокурор може де внесе обвинителния акт на следващото съдебно заседание през февруари", обясни Светлозар Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай