Доц. Христо Бозов обеща тотален контрол за чистота

Доц. Христо Бозов обеща тотален контрол за чистота | StandartNews.com

Варна. Тотален контрол за чистота в града ще бъде една от приоритетните задачи на доц. д-р Христо Бозов, когато стане кмет на Варна. За целта единият от заместник-кметовете в неговия екип ще има и ресор екология. „Варна никога не е била толкова мръсна. От кошчетата в градинките преливат боклуци, зелените площи са в същото състояние", каза той на среща с членове на камарата и на съюза на архитектите.

Доц. д-р Христо Бозов очерта основните акценти от програмата си за управление на града и поиска експертната помощ на архитектите за решаване на бъдещи въпроси в управлението. „Давам си сметка, че две години не са дълъг период, но с вашата помощ и с помощта на хората ще работя така, че да върнем облика на Варна", каза още кандидатът за кмет.

Архитектите от своя страна посочиха проблемите при работата им с администрацията. Те подчертаха, че през последните години тяхното мнение, по отношение на градоустройството и визията на Варна, било неглижирано от общинската управа. Освен това срещали изключителни трудности при работата си с ресорната дирекция, тъй като кадрите там нямали необходимия ценз. Архитектите поискаха скъсяване на сроковете за издаване на разрешителни, които се проточвали във времето и спъвали инвестиционни намерения. Гилдията пожела в експертните съвети по архитектура да бъдат включени нейни членове.

Кандидатът за кмет представи идеята си да бъдат разширените функциите на районните архитекти, но беше категоричен, че няма да позволи да се стигне до „безобразието" в квартал „Бриз",който е презастроен. „Ще разчитам на вашата помощ по градоустройствените въпроси. Ваши представители могат да присъстват на срещи с инвеститори, за да се вземат бързо решенията",увери той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай