Доц. Бозов: Варна с конкурси за млади предприемачи

Доц. Бозов: Варна с конкурси за млади предприемачи | StandartNews.com

Варна. Община Варна да обявява конкурси за проекти на млади предприемачи, а тези, които спечелят, да получават финансиране, е сред ангажиментите на независимия кандидат за кмет доц. д-р Христо Бозов. Той обяви намерението си по време на среща, инициирана от Консултативния младежки съюз по проблемите на младите хора в града.

Доц. д-р Бозов представи приоритетите в платформата си, свързани със заетостта, обучението и перспективите пред младите хора на Варна. „Ако бъда избран за кмет на Варна, имам намерение да обявявам всяка година по 20 конкурса за млади предприемачи, всеки от тях на стойност по 5 хиляди лева. По този начин ще ги стимулирам да развият собствен бизнес в града и да останат тук", обясни той.

Сред останалите му идеи в тази насока са изграждането на Нов студентски дом на територията на Варна, надстрояване на Младежкия дом с още два етажа и представител на Консултативния младежки съвет в мозъчния тръст и гражданския консултативен съвет, които ще работят заедно с кмета на града. За създаването на по-добър бизнес климат във Варна доц. д-р Христо Бозов предвижда и изграждането на Високотехнологичен бизнес парк и създаването на отдел в местната администрация, който да търси нови инвестиции за града.

Младите хора поискаха мнението на независимия кандидат за кмет удачно ли е било сливането на общинските дирекции Образование и Младежки дейности и спорт и работят ли по този начин ефективно. „Трябва да се разделят отново", категорично заяви доц. д-р Христо Бозов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай