Депутат от БСП загрижен за екипа на кмет от ГЕРБ

Депутат от БСП загрижен за екипа на кмет от ГЕРБ | StandartNews.com

„Екипът на кмета Атанас Камбитов се разпада само няколко месеца преди местните избори". Това заяви на пресконференция в понеделник в Благоевград народният представител от коалиция за България Кристиан Вигенин. Той подчерта, че има много въпроси около внезапната оставка на ключов зам.-кмет в лицето на Валери Смиленов и нито един отговор или представени мотиви.

Вигенин смята, че щом един от най-приближените на кмета Атанас Камбитов си отива, значи има доста проблеми около ръководството на общината, въпреки „ежедневното натрапване на един захаросан образ за развитието на града". Управлението на Благоевград изисква силен и сплотен екип, какъвто не виждам в момента", каза още депутатът. Или кадровият потенциал на ГЕРБ в града се е изчерпал, щом за нов зам.-кмет е определен външен човек, или има други причини, които тепърва ще излизат на светло, подчерта той.

Вигенин разкри, че до него има сигнал, че конкурсът за избор на фирма, която да поддържа и да отговаря за осветлението в общината, е нагласен. „Още при обявяването на конкурса бях информиран, че се планира спечелването му от една определена фирма. С интерес очаквам обявяването на резултатите, за да видим дали този сигнал ще се окаже верен", каза народният представител. Той очаква медиите и общинските съветници да проследят има ли нередности в подготовката на търга и процедурата по оценяване на кандидатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай