Бургас купува паяк за бронирани лимузини

Бургас купува паяк за бронирани лимузини | StandartNews.com

Кметството ще го изплаща на лизинг, останалите 3 платформи също работят

Бургас. Супер мощен паяк за бронирани джипове и лимузини тръгва по улиците на Бургас от това лято. Огромното съоръжение ще може да репатрира големи автомобили с тегло над 3 тона. До момента в морския град сновяха три паяка, но те не можеха да вдигат коли, по-големи от джипки. Сега новата платформа ще гони богаташки деца, които паркират неправилно. С решение на местния парламент вече стартира процедура за покупка на паяка. Според градските власти така ще бъде решен изцяло проблемът с незаконното паркиране. Големите и тежки автомобили спираха на забранени места и причиняваха най-големи разрушения по инфраструктурата, когато са паркирани неправилно.

Останалите три паяка, с които разполага кметството, ще продължат да работят. Два от тях бяха закупени след проведени обществени поръчки през 2008 г., а третият е с още по-голям стаж.

Новият паяк ще подобри обслужването в това направление и ще се изплаща на лизинг, за да не се натоварва излишно бюджетът, коментираха от общината.

"Бургаските паяци ще продължат да работят в непрекъснат режим, като приоритетно следят за свободното движение по основните пътища, конфликтните точки и маршрутите на обществения транспорт", обясниха от екипа на кмета Димитър Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай