Бозов: Проектираме канализация в Траката и още 15 населени места

Бозов: Проектираме канализация в Траката и още 15 населени места | StandartNews.com

Варна. „Знам, че един от големите ви проблеми е канализацията и вече има решение за това. Започваме техническо проектиране за нейното изграждане", това каза независимият кандидат за кмет на Варна доц. д-р Христо Бозов на среща с жители на местността „Траката".

Доц. Бозов уточни, че с европейски средства ще се проектира канализацията на още 15 населени места в общината. „През следващия програмен период трябва да започне и работата по изпълнението със средства от ОП „Околна среда", така че до 7 години да бъдат завършени", каза още той.

Повече от час доц. Бозов разговаря с хората от района, които казаха: „За 25 години нито един кмет или кандидат за кмет не дойде на крака при нас, за да чуе и види на място какви са ни проблемите", коментираха хората. Освен канализацията, те поставиха проблеми, свързани с регулацията и номерацията на улиците, с липсата на места в детските градини, с асфалтирането, липсата на нормална комуникация с администрацията, нередовен градски транспорт и др.

„Тази година ще отворим нови места в детските градини, които ще намалят недостига и ще строим още заведения, за да го преодолеем напълно. В плановете влиза да се проучи и възможността общински терен в „Св. Константин и Елена" да бъде отреден за строеж на детска градина", обясни доц. Бозов, който два месеца бе временно изпълняващ длъжността кмет на Варна. По думите му това детско заведение ще обхване районите на „Св. Никола", „Траката" и трасето към Златни пясъци, където вече живеят много млади семейства.

Доц. Бозов отговори на всички въпроси и призова хората да излъчат свой представител, който да влезе в състава на бъдещия граждански консултативен съвет. „Този съвет ще ми помага при управлението и заедно ще контролираме изпълнението на задачите", обясни независимият кандидат за кмет. Той припомни, че началото на постоянната връзка с гражданите вече е поставено. Докато беше и.д. кмет на общината той разпореди два пъти в седмица по два часа заместник-кметове и директори на дирекции да имат приемна за граждани, която да осигурява бърза връзка и своевременна реакция на възникнали проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай