Болярите с коледен базар по австрийски

Болярите с коледен базар по австрийски | StandartNews.com

Велико Търново. В оставащите дни до Коледа болярите ще се веселят на открито в парка с греяно вино и австрийски сладкиши. Утре в 17.30 ч. кметът Даниел Панов ще запали коледните светлини на огромната коледна елха пред общината. 30 минути по-късно в парк "Марно поле" ще отвори врати и коледният базар, направен по австрийски модел.

На централната алея вече са подредени 25 дървени къщички, в които ще се продават коледни сувенири, подаръци, украшения, лакомства и греяно вино. Тази година Австрийското посолство активно партнира на общината в организацията на базара. В специално обособена шатра ще се предлагат традиционни австрийски коледни сладкиши. Със свои инициативи в програмата на базара ще се включат и гости от Германия (10 декември), Русия (7 декември) и Великобритания (16 декември).

На 2 декември в парка ще отвори врати и Коледната поща, която ще приема писмата на децата до Добрия старец. Там родителите могат да поръчат на Дядо Коледа и джуджетата да гостуват в домовете им в празничните дни. Коледната атмосфера в парка ще допълват Виенско колело, въртележки и всякакви атракциони за децата. Малчуганите дори ще могат да пояздят пони.

Покрита сцена и тази година ще събира изпълнители, като всяка вечер ще предлага разнообразна музикална програма. По улиците на града пък ще се движи автобус с джуджета, управляван от Дядо Коледа. Той ще вози малчуганите от детските градини, а така също гражданите от кварталите на града до коледния базар.

Разнообразни концерти, изложби и весели шоу програми ще забавляват великотърновци и гостите на града в дните преди Коледните празници. За всекиго по нещо ще има в тазгодишната програма на общината, каза Нелина Църова, директор на дирекция „Култура и туризъм".

Куп звезди ще забавляват избралите да посрещнат Нова година на открито пред общината. Програмата ще започне в 22,00 ч. на 31 декември с водещ Наско от БГ радио. На сцената ще пеят Д2, Лора Караджова, Революция Z, Фолклорен ансамбъл „Чинари" и поп-фолк дивата Джена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай