Бившият временен кмет на Варна обжалва в съда

Бившият временен кмет на Варна обжалва в съда | StandartNews.com

Варна. Бившият временен кмет на Варна доц. Христо Бозов обжалва отстраняването си от Общинския съвет. Доц. Бозов е депозирал молбата си пред Административния съд в морския град във вторник, потвърди за „Стандарт" той. Смята, че свалянето му от поста е незаконно, тъй като изборът на временно изпълняващ длъжността кмет е до полагане на клетва от новоизбрания градоначалник, а друга хипотеза в Закона за местното самоуправление няма. Освен това в взетото решение за отстраняването му от ОбС няма посочени аргументи, обясни още доц. Бозов.

По жалбата му е вече е образувано дело в Административния съд. "Действах максимално бързо в 14-дневния срок, за да може съдът да се произнесе, за да не се окажат, че актовете подписани от моя наследник арх-Димитър Николов са незаконни и работата в общинската администрация съвсем да се забатачи", каза Бозов. Ако бившият временен кмет бъде възстановен на работа, той ще остане на поста си поне до началото на месец юли, след като частичните местни избори са насрочени за 30 юни.

Запитан как ще коментира стъпката на предшественика си новият временен кмет арх. Димитър Николов отговори, че научава от медиите. „Ако съдът го възстанови на работа, ще му освободя мястото", каза с усмивка той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай