Белица готви проект за Спешен център

Белица готви проект за Спешен център | StandartNews.com

Жителите на община Белица от години настояват за откриването на филиал на Спешна помощ. Те отдавна алармират за проблема, но засега резултат няма. Някои дори плашат с протести, ако искането им остане „глас в пустиня".

„Заради желанието на хората и голямата необходимост от такова звено тук изготвяме специален проект за разкриване на Център за спешна и неотложна помощ в община Белица. Той получи подкрепата и одобрението на Областния съвет за развитие. Надявам се със средства от Европа или от държавата да решим този проблем", твърди кметът Ибрахим Палев.

Беличани продължават да чакат линейки от съседните общини Якоруда и Разлог. Времето е фатално понякога. Случват се инциденти. Докато дойдат медиците, може да стане най-лошото. Хората в Белица са категорични, че не може градът и още 11 населени места да са без Център за спешна медицинска помощ. Надяват се, че ще се намерят най-сетне пари за откриването на филиал и в града. Може да се стигне и до гражданско неподчинение, защото сме в правото си да търсим адекватна медицинска помощ, предупреждават жители на общината. Тук живеят над 10 000 души, които се нуждаят от адекватна и навременна медицинска помощ.

„Давам пример - село Златарица е на над 50 км от Разлог и на още по-голямо разстояние от Якоруда. На линейката й трябва над час, за да стигне там. Смятам, че не трябват толкова много финансови средства за създаването на такъв здравен екип", казва градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай