Башев при снаха си със златна гривна

Депутатът кани на сватба Местан и Корнелия Нинова

Башев при снаха си със златна гривна | StandartNews.com

София. Тежка сватба вдига в неделя на сина си бившият кмет на община Гърмен и настоящ депутат от ДПС Ахмед Башев. Той и съпругата му Шурфе ще подарят на булката по една голяма златна гривна. На младото семейство - Ахмед Башев-младши и любимата му Каймет, ще дадат и пари, за да си купят каквото пожелаят.

На тържеството са поканени 1000 души. Веселбата ще е в комплекс "Орбел" в Гоце Делчев и ще е на две смени заради многото гости. Първата група от 500 празнуващи ще вдига наздравици за младото семейство от 12 до 17 часа. Следващите ще седнат на отрупаните с храни и напитки маси в 18 часа и ще купонясват до 23 часа. "Най-напред ще празнуваме с колегите, с партийните ми приятели, с други официални гости.

За тях ще пее народната певица Росица Пейчева. Поканил съм всички депутати от ДПС, лидера Лютви Местан, разбира се, и Ахмед Доган. Покана има и депутатката от БСП Корнелия Нинова", разкри щастливият Башев. Близките и роднините от родното му село Рибново и региона ще са втора смяна на сватбеното тържество, тях ще весели с песните си фолклорният изпълнител Николай Славеев. Рано тази сутрин младоженецът и негови родственици тръгват за гоцеделчевското село Брезница, откъдето е булката. Каймет е дъщеря на лидера на ДПС в Гоце Делчев Сайди Чолак. "Ще ни чака истинска засада, няма да ни дадат лесно момата. Ще трябва да платим доста скъпо, за да я вземем. С нас ще са музиканти с тъпани и зурни, ще има тежки български хора. Приготвили сме шоколади, бонбони, други вкусни неща за всички от селото, които проявят интерес към сватбата и присъстват на вземането на булката", каза още свекърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай