Банско стартира проект по трансгранично сътрудничество

Банско стартира проект по трансгранично сътрудничество | StandartNews.com

Банско. Началото на проект „Обща култура, традиции и история – мост към нашето европейско бъдеще" по Програма за трансгранично сътрудничество България – Македония 2007-2013 г. ще стартира Банско в сряда. Тогава от 11,00 часа ще се проведе пресконференция. Срокът за изпълнение е 24 месеца, реализира се в партньорство с македонската община Гевгелия. Първоначалният одобрен бюджет е в размер на 298 963.17 евро, от тази сума 15% са национално финансиране.

Ще се реконструират читалище „Никола Вапцаров" в село Филипово и покривът на Пионерския дом в Гевгелия. Ще се разработи общ туристически гид, ще бъде открита съвместна етно изложба в читалището във Филипово и в Пионерския дом в Гевгелия, придружени от фолклорна вечер и от представяне на културните особености и приликите между двете населени места. Ще бъде организиран еднодневен фолклорен фестивал в Банско.

Това са само част от дейностите, които ще допринесат за постигане на основните проектните цели - активно сътрудничество между партньорите, подобряване на икономическото развитие на трансграничната зона. Ще се осъществят дейности, свързани с културния туризъм и осъществяване на ефективно трансгранично сътрудничество в областта на културния обмен и извършването на съвместни дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай