Австрийски професор консултира 10 двойки с репродуктивни проблеми

Австрийски професор консултира 10 двойки с репродуктивни проблеми  | StandartNews.com

Кърджали. „От диагностиката до лечението - 28 дни" бе мотото на срещата, която се проведе между гинеколозите от МБАЛ"Д-р Атанас Дафовски" Кърджали и представители на Виена инвитро Център. В нея участва и водещият австрийски специалист проф. Хайнц Щромер.

„Сътрудничеството между нашата болница и Виена инвитро Център не е за кратко време, а нещо по – дългосрочно. Целта е да бъде създадена една здрава връзка между проблемните двойки и гинеколозите, които да ги насочват към една добра практика за асистирана репродукция", подчерта д-р Тодор Черкезов, изпълнител директор на болницата.

Проф. Щромер консултира 10 двойки с репродуктивни проблеми. Той заяви, че след 35-годишна възраст шансът за постигане на бременност намалява, а след 40-годишна възраст, той спада драстично. Това се дължи до голяма степен на влошаването на качеството на яйцеклетките и на намаляване на яйчниковия резерв. Целта на състоялата се дискусия в Кърджали и направените прегледи е да се увеличи информираността сред населението за асистираната репродукция като лечение, както и осъществяване на първоначалната диагностика на инфертилитета.
Преди два месеца в кърджалийската болница отвори врати Кабинет за консултиране на двойки с репродуктивни проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай