Арбитражните съдилища решават бързо търговски спорове

Арбитражните съдилища решават бързо търговски спорове | StandartNews.com

Използването на арбитражните институции осигурява бърз, евтин и ефикасен способ за разрешаване на търговски спорове и събиране на вземания. Това разбраха учатниците в семинар на тема "Приложно поле и преимущества на арбитражното производство" в Благоевград.

„Освен граждански и търговски имуществени спорове, арбитражният съд може да решава спорове за попълване на празнини в договори или приспособяването им към нововъзникнали обстоятелства между страни, физически и юридически лица. Арбитражните съдилища са с международно признание и могат да се използват като арбитри по дела между страни със седалище в България и чужбина", заяви Констанца Рупова, председател на Арбитражен съд - Благоевград при Сдружение "Правна помощ и медиация".

По време на семинара много благоевградски фирми имаха възможността да получат повече яснота и съвети относно възможностите, които арбитражното производство предлага за ликвидиране на междуфирмената задлъжнялост и подобряване на събираемостта. Популярността на арбитражното производство у нас се увеличава непрекъснато и се очаква в близките няколко години да достигне тази в западните държави, в които има вековни традиции в тази посока, категоричен бе Драгомир Желязков, председател на Арбитражен съд - София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай