Кметът на Нова Загора ще вдига храм на пророка Дядо Влайчо

 Кметът на Нова Загора ще вдига храм на пророка Дядо Влайчо | StandartNews.com

"Решен съм да поставя началото на едно добро дело, да направя проект, да намеря съмишленици, да събера средства, чрез сметка за дарения към община Нова Загора и да построя храм за поклонение, в който да изложим вещите на Пророка на народа Дядо Влайчо. Дано да успея!." Това е записал кметът на Нова Загора Николай Грозев в сайта на общината. Съобщението е публикувано в рубриката "Новини".

Истината е, че Дядо Влайчо е най-силния пророк, живял някога по нашите земи. Преди повече от 35 години имах големия късмет в живота си самият той да ме повика по име и да се срещна очи в очи с живия светец. Смея да твърдя, че всичко казано преди 35 г. до ден днешен се случва, а има и още много какво да става, заявява градоначалникът.Каква държава сме та да не използваме неговите способности, не ми е ясно. Има и нещо, което не мога да разбера, пророкът е вярващ в Бога, моли се с библия в ръка, но нещо с църквата не е наред, заявява Николай Грозев, който отбелязва, че не е набожен, но е вярващ човек.

"Когато кметът на Нова Загора каже нещо, той го прави", заяви пред "Стандарт" Митко Симеонов, кмет на местното село Коньово, където е роден и живял Дядо Влайчо. Ние вече определихме къде ще бъде храмът- в центъра на селото. Църквата няма нищо общо с това начинание, заяви кметът. Според него дарителската акция, която започва кметът на Нова Загора Николай Грозев, е похвална. Не знам дали ще стане обаче само с дарения, каза Симеонов.

"Това е пълна глупост. След като миналата година ръси захар по шосетата, тази година очаквам новозагорският кмет да започне да ръси червен пипер", каза пред "Стандарт" отец Силвестър Янакиев от църквата Св. София в Сливен. Очаквам кметът на Нова Загора да се срещне със своя митрополит в Стара Загора, който да вземе мерки, заяви отецът.

На 15 август 2014 г. новозагорският кмет Николай Грозев откри паметник на пророка Дядо Влайчо в село Конево. В местното читалище вече има стая, където са изложени вещи на пророка. В Югоизточна България считат Дядо Влайчо за не по-малък феномен от Баба Ванга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай