8 са приемните семейства по "Приеми ме" в Ардино

8 са приемните семейства по "Приеми ме" в Ардино   | StandartNews.com

Две нови семейства от Ардино са вписани през април в регистъра на утвърдените приемни семейства към Регионална дирекция „Социално подпомагане" в Кърджали. Така в родопската община утвърдените професионални приемни семейства вече са 8, съобщават от екипа по приемна грижа в Ардино. От началото на 2016 г. приемните родители от предходния проект "И аз имам семейство" преминаха към новия проект "Приеми ме".

Целта е да се усъвършенства и да се разшири обхватът на услугата "приемна грижа" и да се затвърди нейното предоставяне на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда.

През тази година специално внимание се поставя върху настаняването на деца до 3-годишна възраст. Акцентът е към развитие на специализирана приемна грижа за деца с увреждания, деца, жертви на насилие или трафик. Екипът продължава цялостното представяне на пакета от дейности, насочени към приемните родители, семействата на близки и роднини, както и кандидатите за приемни родители. Проектът „Приеми ме" се финансира от ОП "Развитие на човешките ресурси".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай