26 кучета с дефиле в Бърдарски геран

26 кучета с дефиле в Бърдарски геран | StandartNews.com

Враца. Белослатинското село Бърдарски геран направи дебют в организирането на екстериорна киноложка изложба. Интересът към нея показа, че събитието може да стане традиционно и да заеме постоянно място в богатия културен и спортен календар на столицата на банатските българи у нас, коментира кметът Светлана Караджова.

Общо 26 кучета направиха дефиле под зорките съдийски погледи на Красимир Тодоров и д-р Йордан Йорданов от Българската републиканска федерация по кинология. Пет тях са с родословие, а 21 - без.

Санбернарът Коди Бакстър грабна приза сред състезателите с установено потекло. Той е на 16 месеца, а собственик му е Петя Кьосовска от Кнежа.

Победител при кучетата без родословие стана американският стафордширски териер Шира на Нина Василева от Бяла Слатина.

Шампионската титла сред младите кучета в ринга на неродословните грабна кане корсото Бела на Павел Кюрчев, който дойде от Пловдив, за да участва в изложбата, организирана в родното му село.

Купата за българските породи отиде при 9-месечното гонче Ларго на Иво Ценков от Козлодуй.

юСлед класирането демонстрация за послушание на служебно куче показа Емо Йошовски от Бреница с германската овчарка Крис, на 1 година и 6 месеца.

„Стремим се животът в селото да става все по-пъстър и да привличаме към инициативите си хора от близо и далеч", разкри кметът Светлана Караджова. Според нея малкото уникално селце се бори да разгърне туристическия си потенциал, а изложбата е поредната стъпка в тази посока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай