18-годишен грабна кръста в столицата

18-годишен грабна кръста в столицата | StandartNews.com

18-годишният Александър извади кръста от водите на езерото в столичния квартал "Дружба". Минусовите температури не отказаха 57 мъже да участват в надпреварата, но младежът бе най-бърз.

Късметлията, който е плувец, си пожела здраве, щастие и успешен край на годината. Той е в 12 клас в Търговско-банкова гимназия и изтъкна пред медиите, че от три години се канел да скача за кръста, но едва тази година се решил.

Йордановден е един от най-хубавите християнски празници, нека всички да са живи и здрави. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която присъства на тържествения водосвет. Тя поздрави момчето, което хвана кръста и благодари на останалите участници.

„Доста сериозна подготовка се прави за самото събитие, защото е рисково събитие и за нас е много важно всички хора да бъдат здрави, да влязат и да излязат еднакъв брой", заяви кметът по повод подготовката на събитието. Тя посочи, че са осигурени представители на БЧК, полицията, пожарната, има водолази и линейки, както и екипи от аварийно-спасителното звено, които подсигуряват цялото събитие. „Радваме се, че всичко мина добре и момчетата излязоха от водата живи и здрави и се поздравихме за празника", добави тя, цитирана от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай