15 безработни от Кирковско се преквалифицираха

15 безработни от Кирковско се преквалифицираха | StandartNews.com

15 безработни младежи от Кирковско придобиха нова професионална квалификация и специалност „Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца". Това стана по проект "Шанс за работа" съгласно сключен Договор между Агенция по заетостта в партньорство с РС на КНСБ Кърджали и община Кирково.

По проекта бяха обхванати млади хора до 29 години с основно или по-високо образование, без професионална квалификация и регистрирани в Дирекция "Бюро по труда". Обучението завърши с полагане на изпит, а удостоверенията връчи кметът на Кирково Шинаси Сюлейман. Съгласно условията на проекта общината се ангажира да осигури тримесечна заетост на 40 % oт успешно преминалите курса 15 младежи. На официалната среща лидерът на КНСБ Кърджали Иванка Караколева коментира, че удостоверенията се издават от Центъра за професионална квалификация към синдиката.

„Документът не е сертификат, но на национално равнище КНСБ има подписани международни договори с Италия и Испания и може да се ползва в целия ЕС", обясниха още от синдиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай