Върколакът вършее из Япония

Върколакът вършее из Япония | StandartNews.com

Мутантът-супергерой "Върколакът" се завръща на големия екран. Режисьорът Джеймс Манголд си е поставил за цел да представи култовия персонаж в съвсем нова и много екзотична среда - Япония.

Там той ще трябва да усети какво е да си истински уязвим и въпреки това да имаш волята да се бориш. Историята на филма започва оттам, където завърши кинохитът от 2006 "Х-мен: Последният сблъсък". Сюжетът проследява Лоугън- Върколакът, който се влюбва в красивата, но неподходяща японка Марико Яшидо. Принудена от баща си да се омъжи за друг, тя неволно се оказва причината супергероят да попадне в центъра на опасна ситуация, в която се изправя срещу братята самураи на любимата му, както и срещу опасния "Сребърен самурай".

Въпреки че срещу Върколака се изправят унищожителни съперници, истинска битка героят ще води със своите вътрешни терзания и дилеми, тествайки физическата и емоционалната си издръжливост.

За направата на филма са дадени над 100 милиона долара, а Хю Джакман се завръща в ролята на комиксовия герой на "Марвел". Към него се присъединяват Фамке Янсен, която ще съживи образа на Джийн Грей от "Х мен", Уил Юн Лий, който гледаме в "Хавай Пет-Нула", Хироюки Санада, също известен от телевизията с участието си в "Отмъщението" и "Изгубени", и рускинята Светлана Кодченкова.

Снимките на "Върколакът" се подготвяха близо две години, а през това време се смениха трима режисьори, сценарият беше пренаписан, а стартът - отлаган повече от четири пъти, една от причините за което беше унищожителното цунами в Япония. Въпреки всичко, снимачният процес обиколи и Южен Уелс, Австралия и Канада, а освен изпълнител на главната роля, Хю Джакман е и продуцент. Досега новият филм от вселената на "Марвел" получава много положителни оценки, като в сайта "rottentomatoes" критиците са го оценили като "свеж", давайки му рейтинг 68 от 100.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай