Сряда,

Скандал отмени номинация за "Оскар"

От: Администратор -
2457
Скандал отмени номинация за "Оскар"
A
A
A

Лос Анджелис. Академията за филмово изкуство е оттеглила номинацията за най-добра оригинална песен към филма Alone Yet Not Alone от тазгодишните 86-ти номинации за "Оскар".

Композиторът на песента и настоящ член на изпълнителния комитет в музикалния сектор Брус Броутън е бил лишен от своята номинация, поради "появата на нечестно предимство" и възползване на позициите си в бранша.

От академията допълват, че Брутън е писал е-мейли към свои колеги по време на периода за гласуване. Това е в нарушение на правилата.

След тази промяна Академията няма да обявява нова номинация, а в надпреварата просто ще останат само четири песни.

Според президента на Академията Черил Бун Айзъкс допълва, че проблемът е принципен и независимо от това колко добронамерена е била комуникацията между участниците в кореспонденцията, в крайна сметка песента е била номинирана и това събужда основателни съмнения за нечестно предимство.

Текстът на песента е дело на Дени Шпигел и е писана за един независим филм, разказващ за колониалисти от 18-и век и за който малцина бяха чували. Лентата е била пусната само в ограничен кина, а и приходите от нея не са значителни. За сметка на това сега се планира негово по-голямо разпространение от юни тази година.

Това не е единичен случай, подобна отмяната на участието в гласуването на номинациите имаше през 2010 г. на Hurt Locker, след като продуцентът му Никълъс Картие бе изпратил е-мейли до гласуващите да изберат неговия филм, вместо "този филм за 500 млн. долара", имайки предвид "Аватар".


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията