Скандал отмени номинация за "Оскар"

Скандал отмени номинация за "Оскар" | StandartNews.com

Лос Анджелис. Академията за филмово изкуство е оттеглила номинацията за най-добра оригинална песен към филма Alone Yet Not Alone от тазгодишните 86-ти номинации за "Оскар".

Композиторът на песента и настоящ член на изпълнителния комитет в музикалния сектор Брус Броутън е бил лишен от своята номинация, поради "появата на нечестно предимство" и възползване на позициите си в бранша.

От академията допълват, че Брутън е писал е-мейли към свои колеги по време на периода за гласуване. Това е в нарушение на правилата.

След тази промяна Академията няма да обявява нова номинация, а в надпреварата просто ще останат само четири песни.

Според президента на Академията Черил Бун Айзъкс допълва, че проблемът е принципен и независимо от това колко добронамерена е била комуникацията между участниците в кореспонденцията, в крайна сметка песента е била номинирана и това събужда основателни съмнения за нечестно предимство.

Текстът на песента е дело на Дени Шпигел и е писана за един независим филм, разказващ за колониалисти от 18-и век и за който малцина бяха чували. Лентата е била пусната само в ограничен кина, а и приходите от нея не са значителни. За сметка на това сега се планира негово по-голямо разпространение от юни тази година.

Това не е единичен случай, подобна отмяната на участието в гласуването на номинациите имаше през 2010 г. на Hurt Locker, след като продуцентът му Никълъс Картие бе изпратил е-мейли до гласуващите да изберат неговия филм, вместо "този филм за 500 млн. долара", имайки предвид "Аватар".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай