Най-щедрите през 2013-а

Тейлър Суифт и момчетата от "One Direction" са благодетелите на годината

Най-щедрите през 2013-а | StandartNews.com

20 световни знаменитости, направили най-много добро, бяха подредени по заслуги от организацията "Направи нещо". На върха на благодеятелите е Тейлър Суифт. Кънтри звездата оглави класацията за втора поредна година. През 2013-а блондинката е дарила 100 хил. долара на Нашвилския симфоничен оркестър. Тя реши да връчи сумата на 24-тия си рожден ден. "Да правиш подаръци е по-хубаво, отколкото да получаваш", каза тогава Тейлър. Суифт помогна и да бъдат набрани средства за бездомните в Лондон заедно с Бон Джоуви и принц Уилям. Освен това е известна с това, че участва в терапевтични сесии за тормозени деца и се среща лично със свои почитатели, имащи такива проблеми.

Втори в класацията са бандата "One Direction". Момчетата от британската група набраха 3,2 милиона щатски долара за благотворителност с кавъра на "One Way or Another" (събрало 171 милиона гледания в youtube) и посетиха Гана за акция на организацията "Comic Relief". Младежите връчиха и почти милион паунда, за да насърчат научни изследвания за борбата с рака.

"Бионсе използва гласа си за добро. Всички го видяхме, когато стана хедлайнер на благотворителен концерт в защита на женските права", обясняват третата позиция на Бионсе от "Направи нещо".

Четвърти е кинозвездата, за която светът тъжи вече месец - Пол Уокър. Оказа се, че откакто влиза в клуба на богатите, Уокър през цялата си кариера е участвал в благотворителни инициативи. Покойният актьор загина именно след участие в автомобилно шоу за набиране на средства в помощ на пострадалите от тайфуна на Филипините.
След Уокър се нарежда винаги ослепителната Сандра Бълок. Носителката на "Оскар" посвети стотици часове на филантропски труд, в който събра и дари средства за справяне с бедността в Африка. "Много рано разбрах, че пробивът в киното не е нищо особено. Да си добър човек е много по-трудно, важно и смислено", каза Сандра на едно от награждаванията за филантропската си дейност.

Звездата от "Скандал" Кери Уошингтън също получи заслужено място в челната десетка. Причината е, че актрисата се включи в специален комитет за арт обучение в бедните райони в Щатите. "Талант, класа и добро сърце", обобщават накратко качествата й от "Направи добро".

Осми е ексгаджето на нашата Нина Добрев - Иън Съмърхолдер. "Вампирът" - любимец на тийнейджърите, има собствена фондация, фокусирана върху еко проблемите и защитата на животните. Иън е вложил близо милион долара за каузата си; достатъчна причина, в комбинация със сините му очи, да бъде поставен в престижния топ 10. Сексапилната Кери Ъндърууд завършва първата десетка. Певицата дари 1 милион долара на Червения кръст, за да помогне със справянето с бедствията в Оклахома и възстановяването от опустошителното торнадо, което не остави камък върху камък в десетки райони на щата.

Една от големите надежди на Холивуд - Дженифър Лоурънс, сдобила се тази година и с първия си "Оскар", се нарежда на 11-а позиция. Хубавицата застана зад кауза, събираща пари за деца с ментални увреждания. По официална информация.

Джей Лоу е дарила половин милион долара, но вероятно сумата е много по-голяма, тъй като мацката избягва да търси публичност за благотворителните си дела. "Рядко още в началото на кариерата актрисите решават да се отдадат на благодеяния. Лорънс е само на 23 и въпреки това е готова да помага", хвалят я в Щатите.

Алиша Кийс също попадна в авторитетната класация. Певицата е от лицата на фондацията "Запази децата", която се бори за по-добър живот на семейства със СПИН. Тя бе и главно действащо лице на летния фестивал в Сентръл Парк в Ню Йорк, който събираше средства за крайно бедните.

Звездите от култовия сериал "Breaking Bad" Браян Кранстън и Арън Пол осигуриха близо 2 милиона долара за кампания, бореща се срещу насилието над деца. Престижът им от иконичните епизоди на сериала бе напълно достатъчен, за да използват славата си за осигуряване на голямата сума.

Изненадващо в топ 20 е и официално признатата според всички класации за номер едно на годината - Майли Сайръс. Оказа се, че освен сексскандали, провокативно поведение и имиджа на лошо момиче, русокоската е свършила и обществено полезна работа. Тя финансира кампания, чиято цел бе да подрони здраво имиджа на медиите в Щатите. "Цензурират се голи женски тела постоянно - аз също попаднах под тези удари. В същото време на страниците на вестниците и сайтовете спокойно може да видите снимки на трупове, кръв и насилие. Това трябва да спре", изказа се Майли и спечели одобрението на феновете. Сред останалите в най-щедрите 20 са още Джъстин Бийбър, Деми Ловато, Кендрик Ламър и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай