Джеръми Кларксън влиза в политиката

Джеръми Кларксън влиза в политиката | StandartNews.com

Лондон. Джеръми Кларксън, водещ на предаването Top Gear по Би Би Си, може да се кандидатира за британския парламент, като се бори за мястото на лидера на лейбъристите Ед Милибанд.

Водещият, който е считан за близък на министър-председателя Дейвид Камерън, заяви в Twitter, че си мисли да се кандидатира като независим кандидат на следващите парламентарни избори.

"Аз мисля, че може да участвам на следващите избори като независим кандидат за северен Донкастър, където съм роден. Идеи?", написа водещият.

Ед Милибанд, лидер на Лейбъристката партия, спечели в северен Донкастър през 2005 г. и на изборите през 2010 имаше мнозинство от 10,909 души в избирателния район.

Кларксън има история на спорни политически коментари.

През февруари 2009 г. той трябваше да се извини на тогавашния министър-председател Гордън Браун за това, че го нарече "едноок шотландски идиот", след порой от критики от страна на политици и хора с увреждания.

Миналата година, Ед Милибанд също разкритикува Кларксън, твърдейки, че е един от редица знаменитости, които постоянно се шегуват с хората, страдащи от психични заболявания.

Изявлението на Кларксън идва след трудно лято за Милибанд, който трябваше да изтърпи поредица от критики за своято ръководство на лейбъристката партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай