Дейвид Линч снима нов "Туин пийкс"

Маклоклън поставя ролята си на Дейл Купър в топ 3 на най-добрите неща, които е играл

Дейвид Линч снима нов "Туин пийкс" | StandartNews.com

Дейвид Линч ще снима нови епизоди на култовия сериал "Туин пийкс". Новината, съобщена от "Дейли мейл", разтърси феновете на мистери поредицата, които се надяват да чуят това вече 25 години. Режисьорът се готви да се върне в зловещото градче и да завърши окончателно сериите. Те бяха спрени внезапно през 1991-а след втория сезон. Намек, че може да има продължение, беше направен в епизод, в който духът на убитата Лора Палмър прошепва на агента от ФБР Дейл Купър, че ще го види отново след 25 години.

Новината за новите снимки тръгна от обява за кастинг в Лос Анджелис. Екипът на Дейвид Линч търси младо момиче, червенокоса или брюнетка, която да играе сервитьорка. Сред условията са да има красиво тяло и да е между 18-27 години. Възможно е обаче новите кадри да са част от специален DVD комплект за издаване на сериала на блурей.

Още с тръгването си "Туин пийкс" печели похвали и признание от критиката, включително и 14 номинации за "Еми". Пилотният му епизод е най-гледаното двучасово телевизионно произведение за сезон 1989-1990. Сериалът бележи най-високите рейтинги за телевизията ABC в продължение на четири години. Въпреки това в средата на втория сезон и, след като убиецът на Лора Палмър беше разкрит (оказа се баща й), рейтингът започва да пада. Седмица след 15-и епизод стигна до опустошителното 85-о място в телевизионните класации. В края на втория сезон много от героите останаха с неизяснени съдби, а главният, Дейл Купър, мина на страната на злото. Актьорът Кайл Маклоклън остава в киноисторията именно с тази си роля. Той е бил категоричният избор на Линч. Заедно работят и години преди това в "Синьо кадифе".
Сценарият за "Туин пийкс", написан заедно с Марк Фрост, е базиран на книга за Мерилин Монро, но фаталната съдба на блондинката е само отправна точка. В началото Линч не искал да работи за телевизия, но двамата с Фрост постепенно склонили. "Когато шефовете на Ей Би Си настояха във втория сезон да се каже кой е убиецът, беше като да накараш гъската за златни яйца да снесе и да я удушиш. Беше си катастрофа", казва режисьорът.

През 1992 г. сериалът прерасна във филм Twin Peaks: Fire Walk With Me, който се фокусира само върху последните седем дни от живота на Лора Палмър.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай