Бойко Борисов вече е професионален футболист

Бойко Борисов вече е професионален футболист | StandartNews.com

София. Бившият премиер Бойко Борисов вече е картотекиран като професионален играч в Б група и ще се състезава за „Витоша" (Бистрица), съобщи президентът на клуба Славчо Галев, цитиран от Дарик радио. Позицията на Борисов е нападател.

"Той е безценен", заяви Галев, попитан дали биха трансферирали новия си футболист.

54-годишният лидер на ГЕРБ може да се окаже и рекордьор като най-възрастният състезател в историята на професионалния футбол в България, посочва Дарик радио.

"Когато подаде оставка като премиер, заради масовите протести през февруари, Бойко Борисов имаше сърдечни проблеми. Днес обаче е в отлична форма и се готви усилено за новия състезателен сезон", заяви още Галев.

„Г-н Борисов, за него място в отбора винаги ще има, стига да може физически, но той по едно полувреме е готов винаги. Той има подготовка и се поддържа сигурно повече и от футболистите, но все пак годините, ангажиментите му... Сега такова беше положението - политическо... Но смятам, че нещата като се успокоят септември, малко и отборът да влезе в ритъм. Друго е да се поведе отборът с два гола. Тогава можем да си позволим да се включи. След като има картотека, ще бъде използван", заяви Галев.

На въпрос за това дали е възможно да бъде трансфериран Борисов, Галев попита дали става въпрос за това да бъде трансфериран като футболист или политик. „Предполагам, че ще има интерес от другите отбори, но все пак засега не сме обявили никаква оферта", каза още Галев.

На въпрос колко би струвал Бойко Борисов, Галев отговори емоционално: „Той е безценен. Разбрахте ли? Няма цена!"

Бойко Борисов е шампион с „Витоша" Бистрица в турнира за купата за аматьорската лига. Има и номинация в анкетата „Футболист на годината" през 2011 г. Тогава се отказа от приза, но обяви, че би взел наградата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай