Волейболът с 2 млн. бюджет от държавата

Плачи и Абонданца остават, гоним Топ 8 на световните

Волейболът с 2 млн. бюджет от държавата | StandartNews.com

София. Най-успешният ни колективен спорт с любимия отбор на България, който единствен пълни залите с фенове у нас и по света, заслужи 2,05 млн. лева държавно финансиране. Това е сумата, която ще получи волейболната федерация, макар и с 260 000 лева повече спрямо 2013 г.

"Това е далеч по-малко от очакваното. Ще разчитаме на спонсори, но е крайно недостатъчно. Ние участваме във всички възможни първенства в света, Европа и Балканите", заяви президентът на БФВ Данчо Лазаров. Преди дни борбата обяви бюджет от 3 млн. лв., а спортният министър Мариана Георгиева се похвали, че дава на художествената гимнастика около 1,6 млн. "Сигурно по-добре се борят. Ние не гледаме в канчето на другите. Само ще ви кажа, че Белгия е с бюджет от 6 млн. евро, да не говорим за сили като Полша с 25 млн. и Италия с 20 млн.", добави Лазаров. "Не бягаме от финансовите въпроси. С трици маймуни не се ловят", коментира вицепрезидентът и депутат от БСП Петър Кънев.

Федерацията представи професионално предстоящия си наситен календар пред медиите вчера. През тази година страната ни ще бъде домакин на евроквалификации при младежите, девойките и жените и ще организира финалите на Гран при при дамите. Мъжкият отбор се пуска в Световната лига, като мачовете ще се играят във Варна и София. Националните треньори Камило Плачи и Марчело Абонданца остават, а от тях ще се иска влизане в осмицата на световните първенства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай