Световен шампион пое националките по волейбол

Световен шампион пое националките по волейбол | StandartNews.com

София. Руският специалист Владимир Кузюткин официално бе представен днес като селекционер на женския национален отбор на България по волейбол. 67-годишният наставник, който изведе Русия до световната титла през 2010 година с 11 победи от 11 мача, бе представен при огромен медиен интерес в офиса на Българската федерация по волейбол (БФВ), информира Спортал.

Кузюткин обяви кога ще започне подготовката на тима за изпълнената с важни състезания 2014. Лагерът започва на 21 април в Тетевен с всички налични състезателки, а окомплектоването ще стане на 12 май. Тогава националките се местят в София, допълва bgvolleyball.com.

В щаба на руския специалист са включени трима български специалисти - Петър Шопов, Пламен Христов и Владимир Орлов. В края на седмицата ще бъде обявена разширената група със състезателки.

"Първата ми задача е да пробудя момичетата и те да си повярват, да работят като отбор и да горят на игрището за България. Те трябва да излязат от ролята на статисти и да бъдат водещ тим в световния волейбол. Нито една африканска държава няма да бъде в световния елит. България е много твърд средняк и е на една крачка от този елит. Работил съм с много български волейболистки, винаги когато съм можел съм избирал именно попълнения от вашата страна. Не искам чужденци в екипа си. Българските треньори са квалифицирани, а дори и статистиците искам да бъдат бивши волейболисти. Тайната как се работи с жени не искам да я разкривам. Загубите учат, а победите не. Не виждам турнирът Гран При да има голям принос за нашата работа този сезон, затова искам да участваме на турнира за Купа Елцин, защото това ще бъде единственото ни сериозно състезание преди основната ни цел – Световното първенство. Там ще покажем както силни страни, така и слабости, които за мен са най-важни. Във всеки един мач и турнир вие виждате резултата, а аз тънкостите и нюансите в играта", каза Кузюткин, цитиран от gong.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай