Петък,

Шоу на пясъка сътвориха волейболистки в Димитровград

От: Администратор -
Шоу на пясъка сътвориха волейболистки в Димитровград
A
A
A

Истинско шоу на пясъка сътвориха млади волейболистки от различни клубове у нас на демонстративен турнир по плажен волейбол в Димитровград. Надпреварата се проведе под патронажа на кмета на града Иво Димов, като бе с цел популяризиране на женския волейбол сред местната общественост. Идеята е този турнир да стане традиционен и част от календара на БФВ. Волейболната ни федерацията подкрепя инициативата, а лично генералният секретар на централата Станислав Николов уважи надпреварата.

Инициативата кореспондира и със сформирането на женски отбор по волейбол в Димитровград, който ще участва от новия сезон в дамското първенство на България.Така градът започва да се оформя като център на женския волейбол у нас.
Турнирът предизвика интереса на местните фенове, като над 200 почитатели на волейбола дойдоха да наблюдават изявите на младите волейболистки на плажния корт край басейна в града. За още по-голяма атракция организаторите от ВК Раковски бяха предвидили и игри с публиката, като за умения за точен сервис феновете си тръгваха с награди.

В турнира участваха общо шест двойки, две от които представители на Раковски, три от Марица (Пловдив) и една от Бургас 2007 (Бургас). След оспорвани мачове победител стана двойката то Бургас. На второ и трето място се класираха двойки на Марица.

Крайно класиране:
1. Даниела Руменова& Поля Георгиева - Бургас 2007
2. Виктория Вечакова& Ана Илиева - Марица
3. Ралица Георгиева & Михаела Петрова - Марица

Тагове: Волейбол

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички