Русия смачка България, Олимпиадата е мираж

Русия смачка България, Олимпиадата е мираж | StandartNews.com

България излезе срещу Русия във втория двубой от олимпийската квалификация в Берлин. Руснаците буквално правеха каквото си искат на площадката и тотално надиграха нашите волейболисти, като спечелиха мача с 3:0 гейма (25:20;25:22;25:17). След тази загуба шансовете на нашите волейболисти да се класират за Олимпиадата, тъй като разполагаме с шанс да се класираме, но ще трябва да победим коравия тим на Франция с 3:0 гейма.

Така след 5-ото място в Пекин 2008 и 4-ото от Лондон 2012 тимът на България ще наблюдава Олимпийските игри в Рио 2016 по телевизията.

Другият мач тази вечер в нашата група е между Финландия и Франция от 21.30 ч.

Отново сериозна подкрепа за националите ни

Както и в мача срещу Финландия, така и в този срещу Русия, българи, живеещи в Германия се бяха събрали, за да дадат своята подкрепа за волейболистите ни.

В първия мач от турнира срещу Финландия, българи, живеещи в Германия се бяха събрали, за да дадат своята подкрепа за волейболистите ни.

На трибуните в Берлин отново беше и спортният министър Красен Кралев. В залата също така е и боксовата ни звезда Кубрат Пулев.

В първия си мач в надпреварата в сряда България постигна очакваната победа над Финландия с 3:1 гейма (29:27, 25:15, 23:25, 25:22), а предвид многото проблеми в отбора, Пламен Константинов призна след това, че нашите волейболисти ще хвърлят сили в един от двата си оставащи мача в зависимост от развоя на срещата Франция - Русия.

В нея "петлите" победиха с 3:1 гейма, което направи именно днешния мач ключов за България. При победа Владо Николов и компания на практика ще си осигурят място на полуфиналите и така ще могат да спестят сили в двубоя си с Франция.

Първи гейм

България започна отлично мача и след първото техническо прекъсване резултат бе 8:7 за нашите. Националите ни играят точка за точка. Руснаците направиха няколко добри разигравания и една директна точка от сервиз и обърнаха резултата 11:9 за тях. Пламен Константинов поиска прекъсване. След размяна на няколко добри отигравания, руснаците продължават да водят с 16:13 след второто техническо прекъсване.

Нашите продължават да отстъпват все повече в резултата - 16:21 и Константинов взима нов таймаут.

Волейболистите ни отстъпиха първия гейм на руснаците след 25:20. Геймът продължи 25 минути. 1:0 гейма за Русия.

Втори гейм

Вторият гейм започна добре за нашите, които поведоха в резултата, но руснаците показаха защо са едни от най-добрите в света и обърнаха. След първото прекъсване - 6:3.

След размяна на точки между двата отбора, Русия продължава да води - 8:4 и таймаут за България.

Разликата продължава да набъбва. 16:12 за руснаците. Техническо прекъсване поиска Пламен Константинов.

След прекъсването България направи две бързи точки и това стъписа треньора на Русия и той поиска прекъсване. 16:14 за тях.

Волейболистите ни показаха страхотен дух и изравниха резултата. 16:16 след сервиса на Скримов и Владо Николов.

Руснаците показаха страхотно самочувствие и отново поведоха в гейма - 20:17. Забив на Владо Николов и 20:18. Отново Николов и 20:19.

Русия спечели и втория гейм - 25:22.

Трети гейм

Нашите не започнаха гейма по най-добрия начин и допуснаха сериозна разлика. 4:0 за руснаците. Пламен Константинов поиска прекъсване.

Прекъсване в третия гейм след 8:3 за Русия.

Треньорът на България поиска прекъсване след 15:9 за руснаците. Мачът отива към 3:0 за тях.

Русия е със смазващо предимство в гейма - 18:9. Нашите продължават да изостават в резултата и губят с 21:14.

Губим с 0:3 - 17:25 в третия гейм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай