Последен шанс за 800 билета

Последен шанс за 800 билета | StandartNews.com

Черната борса в мрежата се закова на 80 лв парчето

Един отбор, един народ, една мечта. България днес гони първия си финал на Европейско първенство в историята, откакто титлата се разиграва в директни елиминации. Съперникът ни е мощен - Франция, която спечели световната лига и не помни кога е падала за последно. Срещата е от 20,45 часа в "Арена Армеец". Треската за билетите не спира, въпреки че още след разгрома над Германия стана ясно, че те са продадени. И вчера хора обикаляха пред касите с надеждата, че нещо може да изпадне. Това може да се случи днес по обед. В 12 часа ще стане ясно дали има още пропуски или не. До тогава трябва да бъдат презаверени 800 парчета, които са били купени предварително. 200 от тях са били резервирани за полската агитка. "Дружината" обаче сви знамената на 1/2 финалите след сензационна загуба от Словения. Няма и билети за финала. Те също са изчерпани. Това показва, че запалянковците са уверени във възможностите на Пламен Константинов и компания. Селекционерът отказа да говори пред мача, той затвори и устите на националите. За да може да стоят далеч от истерията, която владее цялата страна.

"Стандарт" научи, че в залата ще бъде повторена хореографията, която донесе късмет срещу германците. "Мила родино" пък отново ще бъде поверена на певицата Нели Петкова.

Иначе националите имаха повод да се разведрят малко по време на вчерашната тактическа тренировка. Виктор Йосифов бе изненадан с торта. Така бе отпразнуван скромно юбилея му - 30 години. Той пък отвърна с почерпка с бонбони. Ясно е и какво си е пожелал центърът от Омуртаг.

Докато едни чакат билети с надежда, други правят пари от тях в мрежата. Сайтове за търговия бяха залети с предложения на черноборсаджии. Те обаче явно са решили да се смилят над сънародниците си и се спряха на "патриотични" оферти между 70 и 80 лв. "Имам колкото искате пропуски за всеки един сектор", твърдеше хитрец във "Фейсбук". Офертата му бе придружена и със снимка, която доказа твърдението му.

Днес в 17,45 ще стане ясен първият финалист. Тогава Италия ще се изправи срещу сензацията Словения, чийто селекционер е бившият ас на "адзурите" Андреа Джани.

Стара Загора и Бургас със стени за мача

Волейболните национали продължават да доказват, че са истински обединители на нацията. Хиляди хора от Бургас и Стара Загора ще се втурнат към центъра на двата града, за да гледат мача с Франция на видео стени. Кметът на Бургас Димитър Николов направи съобщение във "Фейсбук", с което призова съгражданите си да подкрепят "лъвовете". "Всеки, който желае е добре дошъл от 20,00 часа пред Община Бургас. Преди срещата с Франция, нека нашите си спомнят какво направи Пеневата чета през 1993 г. насред Париж. Надявам волейболните национали да ми дадат повод да поставя екрана още веднъж - за финала", написа градоначалника. Инициативата под Аязмото е на волейболния тим "Верея", призна председателят на клуба Жельо Желев. "Искаме с повече приятели на играта в нашия град да наблюдаваме срещата. Подготвили сме много изненади. Ще има и томбола, в която ще раздаваме топки с подписите на националите", заяви Желев.

 

Играете отлично, заяви шефът на FIVB

Президентът на международната федерация по волейбол Ари Граса останал удивен от играта българския национален отбор и от организацията на Европейското у нас. Шефът на FIVB вчера бе на среща с министър-председателят на България Бойко Борисов и министърът на спорта Красен Кралев в Министерски съвет, където бе представен проект за кандидатурата на страната ни за домакинство на Световното първенство през 2018 г. То пак ще бъде съвместно с Италия. "Изключително съм удовлетворен от срещата си с премиерът на България Бойко Борисов и министърът на спорта Красен Кралев. Борисов ми даде гаранция, че можем да организираме отличен шампионат във България. Много е важно това, което виждаме в "Арена Армеец" сега. Имате отличен отбор, публиката е изключителна. Имате всички условия. Премиерът ми показа четирите зали, които са направени в последно време. Всичко е ново. Очевидно, е че българите могат да практикуват всички видове спорт, особено волейбол. А ентусиазмът на публиката ме кара да се чувствам като в родината си - Бразилия, където я има същата атмосфера", заяви Ари Граса, като си припомни за времето, в което той е играл за Бразилия и се е изправял срещу и тогавашната силна България.
Днес ще стане ясно дали той ще запази поста си, за който спори с вицето си Александър Боричич.

Рузие се точи да
отмъщава за Лондон

Френският диагонал Антонин Рузие се готви да отмъщава на нашите национали, които спряха "петлите" на Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Диагоналът на турския "Аркас" (Измир) бе част от тогавашния тим, който бе разбит от "лъвовете" с 1:3 в квалификациите. "Получихме тежък удар", призна 29-годишният състезател. "Ако покажем нашата игра, ще спечелим. Разполагаме с хора като Тонюти, Нгапе, Льо Ру, както и аз самия. Ние можем да направим разликата във всеки момент", надъха се Рузие преди титаничния сблъсък. Звездата на "петлите" не пропусна да отдаде дължимото и на уникалната българска публика, която си спечели множество суперлативи и от френските медии. "Те обичат този спорт. Феновете създават много шум, което ни затруднява при комуникацията на игрището. Ще бъде доста враждебно", заяви диагоналът.

Побоища между комшии очакват съперниците

Внимание! Утре е особен ден, предупреди френският вестник "Метро". Според изданието утре се очаква и най-добрите комшии в страната да се хванат за гушите. Повод за това ще станат крясъците на спортните фенове. Те ще бъдат приковани пред телевизорите от две събития - 1/2 финала срещу България по волейбол, а след това идва и черешката на тортата битката на националите по ръгби с Нова Зеландия от 1/4 финалите на световното в Англия. "Мачът с българите е особен, защото ще трябва доста крещите, за да надвикате публиката в залата, която създава страхотен шум", коментира медията. Вчера пък френските журналисти едва смогнаха да презаверят акредитациите си, които до сега важаха само за мачовете в Италия, където "петлите" играха до сега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай