Отличен старт за България на Световното в Полша

Отличен старт за България на Световното в Полша | StandartNews.com

Гибона иска пари за интервю, феновете го аплодират

Волейболните ни национали стартираха с лесно 3:0 (16, 17, 21) срещу Мексико на световното първенство по волейбол в Полша. Българите затвориха мача само за час и 8 минути. Това беше първи официален мач за Пламен Константинов начело на представителния тим. Следващият ни съперник на първенството е Канада. Срещаме се в сряда от 14,00 ч.

Селекционерът Пламен Константинов се превърна в любимец на полските фенове, след като се опълчи на местната телевизия Polsat Sport, която държи правата за излъчване на Мондиал 2014, разкри rp.pl. Гибона отказа да даде интервю заради решението на медията да кодира повечето от мачовете.

"Ако се вземат пари от хората за възможността да гледат световното, тогава аз няма да ви рекламирам безплатно", лаконичен бе Константинов.

"Аз не съм глупак, който не разбира, че днешният спорт е свързан с големи пари. Но трябва да има някаква граница. Да се кодират срещите от този шампионат е дискриминация за всички поляци", заяви Пламен Константинов пред "Przeglądu Sportowe".

Недоволните запалянковци засипаха треньора ни с поздравления. Някои от тях дори попитаха попитаха защо Пламен не води Полша и обявиха, че ще подкрепят България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай