Кърджали – столица на плажния волейбол през лятото на 2014

Кърджали – столица на плажния волейбол през лятото на 2014 | StandartNews.com

Кърджали. Много емоции и спортни страсти ще очакват феновете на плажния волейбол в Кърджали през това лято. Стартът ще бъде даден този месец, когато областният град ще бъде домакин на надпреварата в Група G от първи кръг на Европейската отборна група по волейбол за мъже и жени. Състезанията на кърджалийския пясъчен корт се явяват и олимпийски квалификации, които започват на 21 юни. Това съобщи председателят на Комисията по плажен волейбол към Българската Федерация по Волейбол Милко Багдасаров.

Месец август също ще бъде арена на спортни сблъсъци пред мрежата. От 29 до 31 август в Кърджали ще се проведе третият турнир от сериите на Балканското първенство по плажен волейбол. Другите две дестинации определени за Балканската верига за мъже и жени през предстоящия сезон са Румъния и Сърбия. Първата надпревара ще бъде в град Тимишоара от 15 до 17 август, а вторият кръг от 22 до 24 август в Белград.

„Решението бе взето след заседание на Техническите комисии и Комисията по плажен волейбол към Балканската Волейболна Асоциация в Истанбул, Турция", уточни Милко Багдасаров. Той допълни, че от трите турнира засилен интерес към пясъчното игрище на комплекс „Арпезос" Кърджали е проявен от плажни двойки на Гърция, Албания, Румъния, Молдова, Сърбия и Турция.

„Щастлив съм, че именно Кърджали ще бъде домакин на турнири от този ранг. Не е тайна за никого, че през последните години градът край Арда се наложи с едни от най – добрите двойки в мъжкият плажен волейбол в страната. Лятото на тази година Кърджали ще бъде епицентърът на зрелищни битки пред волейболната мрежа, спортен хъс, стратегии и майсторска игра", каза още Милко Багдасаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай