Гибона с мисия да връща Матей и Андрей

Гибона с мисия да връща Матей и Андрей | StandartNews.com

Пламен се договорил с Владо, за да остане мениджър

Волейболната федерация разреши на новия селекционер на националния ни волейболен тим Пламен Константинов да преговаря за завръщането на Матей Казийски, Андрей Жеков и Боян Йорданов. Централата е дала свобода на действие на Гибона. "Съгласни сме, стига Матей да не продължи с исканията си за оставки ", заяви вицепрезидентът Петър Кънев.

"Всички състезатели, които Пламен включи в разширения състав, федерацията ще одобри и ще им изпрати повиквателни", допълни шефът на волейбола Данчо Лазаров. Константинов е бил одобрен единодушно от Управителния съвет. Ръководството на федерацията е провело разговор с националите и всички са застанали зад избора на Гибона.

"Два бяха основните ни мотиви да се спрем на него. Първо, искахме треньорът да е българин. И второ, Пламен е мъжкар. Такъв човек е нужен в момента на тима. Като състезател беше много самодисциплиниран и сме сигурни, че ще го изисква и от играчите в момента", коментира пък другият вице на централата Иван Тодоров.

Договорът на специалиста ще бъде прецизиран след световното първенство в Полша през септември. Бившият капитан на националите няма да прави драстични промени в тима. Той се е договорил с Владо Николов, който ще остане мениджър на отбора. Двамата бяха в обтегнати отношения като играчи. Помощник на Гибона ще бъде асистента му в "Губерния" - италианецът Алесандро Пироли. За разлика от останалите си колеги, Гибона ще може да съвместява работата си начело на България с тази в клубния му тим.

"Надявам се да успее да се справи и на двата фронта", заяви Лазаров. Конкретни цели пред националите на предстоящия световен шампионат не са поставени. Константинов поема "лъвовете" след слабото представяне в Световната лига, където волейболистите записаха 11 загуби. Подготовката на "лъвовете" ще се проведе в Правец, а Франция и Бразилия ще дойдат у нас за контроли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай