Фандъкова: Волейболното училище е за децата

Фандъкова: Волейболното училище е за децата | StandartNews.com

Кметът Йорданка Фандъкова: "Волейболното училище" е възможност талантливите деца да бъдат забелязани и да се включат към детско -юношеските школи. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, при представяне на „Волейболно училище", в зала „Бонсист", предаде Агенция "Фокус".

"Благодаря на Владо Николов и целия екип за идеята. Благодаря на големите български спортисти, които застанаха зад тази идея и които я реализират", заяви тя. Тя обясни, че това е модел за съвместна дейност между тях и общината, за да може да се толерират децата да спортуват. "Днес е отвореният ден на волейболната школата на Владо Никилов. Тук са се събрали много деца. Всяка събота и неделя могат да се включват във волейболните групи. Това е и работата на хората тук, виждате, че те с удоволствие се занимават с децата", посочи Йорданка Фандъкова.

"Това напълно съвпада с идеите на София за Европейска столица на спорта за 2018 г., а именно развитието на масовия спорт", уточни кметът на София. По думите й, в същото време професионалистите могат да забележат талантливите деца и да ги включат в детско-юношеските школи. "Знаете, че подготвих програма, която внасям в общинския съвет да подпомагаме тези школи към спортните клубове за най-масови и социално значими спортове в София", добави тя. Събитието е с подкрепата на Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай