"Арена Русе" спасява Евроволей 2015

"Арена Русе" спасява Евроволей 2015 | StandartNews.com

Русе. Новостроящата се многофункционална спортна зала в Русе е вариантът, който най-вероятно ще спаси домакинството на България на европейската първенство по волейбол за мъже през 2015 г., съобщава Sportal.bg.

Очаква се спортното съоръжение да бъде построено изцяло и напълно завършено до края на 2014 г. Страната ни приема част от мачовете и финала в зала "Арена Армеец" в София, но за да се проведе шампионата е необходимо да разполагаме и с още една зала отговаряща на стандартите на европейската централа. "Колодрума" в Пловдив едва ли ще бъде завършен в срокове, а ремонтът на "Конгресна" във Варна скоро няма да започне, поради проблем с конкурса за фирма изпълнител.

"До края на седмицата ще бъде подписан окончателният договор за закупуване на закрития паркинг до залата. Изпълнителят трябва да представи акт 14 и строителното разрешение, за да бъде оформен контракта. Веднага след това ще му бъдат приведени 2,1 млн. лв., които пък да бъдат инвестирани в строежа на съоръжението", съобщи кметът на Русе Пламен Стоилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай