10 загуба за България в Световната лига

10 загуба за България в Световната лига | StandartNews.com

София. България загуби от Русия с 1:3 (22:25, 23:25, 25:22, 20:25) пред близо 6000 зрители в зала „Арена Армеец". Сериозно промененият състав на временния треньор Найден Найденов заслужи аплодисменти за играта си срещу олимпийския шампион и настоящ победител в Световната лига.

"Сборная" пък пристигна в София с най-добрите си състезатели в преследване на място във финалите на лигата, информират още от пресцентъра на БФ Волейбол.

Това бе и 10-а загуба от 11 мача за нашите в тазгодишното издание на надпреварата.

"Искам да поздравя момчетата. За мен е без значение, че загубихме, важното е, че показахме, че можем да играем волейбол. Беше важно да излезем като отбор и да покажем максималното от себе си. Направихме крачка към това да бъдем единен отбор и всеки да се бори за другия на игрището", коментира Найден Найденов.

"Лошото за нас беше, че в отбора на България липсваха основни играчи. Ние се надявахме да спечелим лесно, но съжалихме за това. Станахме нервни и направихме грешки, имахме проблеми, но все пак спечелихме, въпреки максималната подкрепа от публиката", заяви от своя страна треньорът на Русия Андрей Воронков.

"Този мач за нас беше емоционален, въпреки загубата. Раздадохме се на терена, имаше усмивки и се забавлявахме. Нека не забравяме срещу кой отбор играем, а ние ги затруднихме максимално. Този състав на отбора ни е млад и различен, но се надявам хората да са останали доволни. Имаме възможности да затрудним Русия и във втория мач", добави капитанът на "лъвовете" Цветан Соколов.

"Мачът беше тежък за нас, но добре, че спечелихме. Сигурен съм, че за утрешния мач ще се подготвим по-добре", заяви Сергей Макаров, капитан на Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай