Трудна победа за Серина Уилямс в Уелс

Трудна победа за Серина Уилямс в Уелс | StandartNews.com

Първата ракета в света Серина Уилямс победи Моника Никулеску със 7-5, 7-5 и по този начин се класира за третия кръг на турнира в Индиън Уелс. Завръщането на американката бе доста емоционално за нея, а близо 16 000 души я аплодираха бурно и станаха на крака.

Последната игра на Уилямс в надпреварата бе през далечната 2001 г. Това я накара да се просълзи на излизане на централния корт.

Серина имаше пропуски и в двата сета, но успя да надвие румънката след два часа и три минути игра.

Никулеску е без победа над тенисистка от Топ 5.

"Чувствам се добре. Бях малко нервна в началото в дните преди мача. Но сега всичко е наред. Това е един от най-върховните моменти в кариерата ми, който ме прави горда. Съперничката ме затрудни много. Казах си: не можеш да загубиш този мач, измисли начин да го спечелиш. Има сълзи, които не можеш да спреш. Чувствах се много добре тук. Направих правилния избор, исках до се върна", сподели развълнуваната Серина след края на мача.

По-рано третата в схемата Симона Халеп се наложи над руската квалификантка Дария Гаврилова с 2:6, 6:1, 6:2, а поставената под №7 Агниешка Радванска отстрани американката Алисън Риск с 6:3, 6:1.

В следващия кръг Серина Уилямс ще играе със Зарина Дияс от Казахстан, която отстрани хърватката Дона Векич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай