Рафа Надал влезе в историята, отново покори Ролан Гарос

Рафа Надал влезе в историята, отново покори Ролан Гарос | StandartNews.com

Рафа Надал остава номер едно в света

Париж. Рафаел Надал се окичи с за девети път с короната в Париж. В невероятен финал на "Ролан Гарос" Матадора надви с 3:6, 7:5 6:2 6:4 над най-трудния си съперник Новак Джокович. Това бе рекордна 42-а среща между двамата, като испанецът имаше 22 победи срещу 19 на Ноле.

С триумфа на Откритото първенство на Франция Рафа не позволи на Джокович да го измести от №1 в ранглистата, записа името си в книгата с рекордите като единственият тенисист с пет поредни титли на "Ролан Гарос" и със спечелването на 14-ия си трофей от шлема се изравни Пийт Сампрас, заемащ до този момент еднолично второто място в тази класация.

"В мачове като този всеки момент е важен. Така че не мога да кажа кой миг е бил най-труден. Да се играе с Ноле е огромно предизвикателство. Джокович ме тласка към максимума на моите възможности", каза Надал веднага след успеха и преди да гушне Купата на Мускетарите.

"Наистина е невероятно, че успяваш да спечелиш тази титла за девети път. Поздравления за това. Беше много емоционално за мен и хората от моя щаб, но Рафа бе по-добрият и заслужено победи. Бих искал да благодаря на зрителите за енергията, с която ме зареждаха по време на целия турнир. Искаше ми се да грабна тази купа, но си запазвам това предизвикателство за следващата година", каза Джокович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай