Гришо отпадна в Шанхай

Гришо отпадна в Шанхай  | StandartNews.com

Шанхай. Григор Димитров сериозно намали шансовете си за участие на финалния "Мастърс" в Лондон, който събира най-добрите в края на сезона. Българският тенисист загуби във втори кръг на силния турнир в Шанхай. 30-ият в световната ранглиста Жулиен Бенето го победи за 81 минути игра със 7:5, 6:3. Така за пета поредна година Гришо не успява да прескочи втори кръг на състезанието.

Освен това слабата му форма от "Уимбълдън" насам продължава. Първата ни ракета направи 9 аса, но допусна цели 5 двойни грешки. Реализира единствения си брейкпойнт в двубоя, но даде на съперника си цели 11 възможности за пробив и 4 пъти загуби подаването си. Нашето момче си заработи 45 точки за ранглистата и 27 435 долара.
Наставникът на Григор Роджър Рашийд обаче е доста разочарован от отпадането на своя възпитаник. Той коментира ситуацията главно в социалните мрежи, използвайки една след друга житейски мъдрости. "Всеки ден се събуждаш и работиш, за да станеш по-добър от нивото, на което си бил в най-добрия си ден. Работата е винаги пред теб и трябва да я преследваш със страст", пише австралиецът в Туитър.

Следващата седмица на хасковлията му предстои да защитава първата си АТР титла. Това ще се случи в Стокхолм. След това Гришо е заявил участие в Базел и Париж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай