Стиви Уондър напуска Motown Records

Изпълнителят издава за първи път от 4 години две нови песни

Стиви Уондър напуска Motown Records | StandartNews.com

Стиви Уондър издава две нови песни, първата му музика от четири години - и намекна за нов албум. Последният, който издаде легендарният музикант, е от 2005 г.

Говорейки на виртуална пресконференция, Уондър изпя и две парчета: „Where is our love song”, с четирикратния носител на "Грами" Гари Кларк младши на китара и “Can't put it in the hands of fate“. Музикантът обяви също, че напуска „Motown Records“ след почти 60 години, след като подписа с компанията през 1961 г.

Изданията бележат връщане за музиканта към по-политическите творби от по-рано в кариерата му, като “Front line” от 1982 г. за войната във Виетнам.

Уондър каза, че това е отговор на „системния расизъм ... всеки млад човек казва, че тези неща тук са неприемливи. Не можем да бъдем единни хора и да имаме тази лудост ... Промяната е точно сега - не можем да я оставим в ръцете на съдбата. “

Говорейки за „Where Is Our Love Song”, Уондър обясни: „Това е песен, върху която реално започнах да работя, когато бях на 18, дори незнаейки за какво ще бъде тя, но разполагайки с мелодия. Но тази година настъпи цялостно объркване и омраза и ситуация Изток срещу Запад, ляво срещу дясно… Това е просто сърцеразбиващо. Гледах всичко това и си казвах: „Чакай, как можеш да говориш за Бог и да има омраза в теб?“

Уондър отбеляза по време на виртуалната си пресконференция снощи, че за първи път издава две песни в един и същи ден. Той също така разкри, че планира да ги включи в нов самостоятелен албум „Through the Eyes of Wonder“.

Всички приходи от сътрудничеството му с Гари Кларк младши ще бъдат дарени на базираната в САЩ организация с нестопанска цел „Feeding America“.

70-годишният Уондър беше трансплантиран с бъбрек през декември 2019 г., но днес казва: „Чувствам се чудесно, гласът ми се чувства страхотно. Казвам на дъщеря ми Айша: „Ще стана пет години по-млад от теб“ ... В момента се чувствам около 40- годишен. “

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай