Социалистите в Шумен почетоха 9 май с многохиляден митинг

Социалистите в Шумен почетоха 9 май с многохиляден митинг | StandartNews.com

Шумен. В Шумен 9 май бе отбелязан с многохиляден митинг, в който взеха участие тримата кандидати за членове на Европейския парламент от листата на Коалиция за България Александър Симов, Катя Колева и Николай Джагаров.

Александър Симов: Нашата победа на евровота би гарантирала, че 9 май и неговите уроци няма да бъдат забравени

Александър Симов изнесе пламенна реч пред събралото се множество, в която обърна внимание на факта, че „9 май не е просто обичайният ден, а ден, на който трябва с натежало сърце да признаем, че онова политическо зло, което бе натикано в миша дупка преди 69 години, отново е надигнало глава". "Нашата победа на евровота би гарантирала, че Девети май и неговите уроци няма да бъдат забравени", категоричен бе той. По думите му в основата на победата е да се чуят реалните проблеми на хората, да се предложат решения и да се даде визия за една различна Европа. "Хората тревожно осъзнават, че Европа е на кръстопът и изборите на 25 май решават бъдещето на всички държави от общността. БСП е единствената, която посочи не само проблемите, но и решаването им", каза още той. По думите му гласът на БСП е продължение на развиващата се социална политика - подкрепа на това България да се развива по различен път от полицейщината. "Изборът на 25 май е повече от ясен – и това е №15", каза в заключение кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България на среща в гр. Върбица.

Катя Колева: Болшинството от хората са готови да поемат път на ляво

"Болшинството от хора са готови да поемат своя път на ляво. Кризата се отрази негативно върху гражданите, а не върху банките, където беше вложена доста солидна сума за укрепване на банковия сектор", заяви Катя Колева. Според нея сумата е можело да бъде разпределена и по-ефективно, ако е бил чут гласът на европейските социалисти. Тя изрази убеденост, че на вота на 25 май българските избиратели ще подкрепят листата на социалистите. Колева акцентира и върху това, че националните интереси могат да бъдат отстоявани от парламентарна групи. „Нашите 17 кандидати за евродепутати със сигурност ще бъдат достойни представители на България в Европарламента", подчерта Катя Колева.

Проф. Николай Джагаров: България може да заеме достойно място в евроепйското семейство

България, като източна граница на ЕС може да заеме достойно място в европейското семейство. Това заяви кандидатът от листата на Коалиция за България проф. Николай Джагаров. По думите му страната ни може да може дапостигне това, като съумее да стане мост с азиатските и кавказките държави.

След честването тримата кандидат-евродепутати се срещнаха с гражданите от областта. Пред паметника на руската армия в центъра на Шумен в знак на признателност бяха поднесени много венци и цветя. В честванията взеха участие и народният представител от Коалиция за България Иван Иванов, общинският и областен председател на БСП-Шумен Тодор Тодоров, народният представител от ПГ на КБ Иван Иванов, първият секретар на посолството на Руската Федерация в България Сергей Панкрушкин, председателят на областния и общински съвет на БСП Шумен Тодор Тодоров, кметът на гр. Шумен Красимир Костов, областният управител на област Шумен Венцислав Венков, ветерани, граждани и гости от област Шумен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай