Курумбашев: Няма интрига в напускането ми на парламента

Курумбашев: Няма интрига в напускането ми на парламента | StandartNews.com

Раднево. Няма смисъл да се търси интрига в напускането ми като народен представител. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев пред членовете и симпатизантите на левицата в Раднево, цитиран от пресцентъра на БСП.

„Взех това решение, защото считам, че то е в интерес на парламентарната ни група. Няма нужда да чакаме до 25 май. На моето място ще влезе друг колега и ще работи. Така или иначе през този месец аз няма как да бъда в Народното събрание, защото съм в кампания, а за мен няма нищо по-ценно и по-важно от срещите с хората и от разговора очи в очи", обясни той пред хората. Кандидатът за евродепутат подчерта, че е важно отново да припомни някои от нещата, които до момента реално са се случили и изреди решенията на правителството, сред които лихвите по кредитите на младите семейства да се приспадат от дължимия данък, пенсиите да се индексират с ръста на инфлацията, увеличаването на парите за второ дете и на майчинството, коледните и великденските надбавки, свалянето на прага за енергийна бедност, както и спирането на нарастването на възрастта за пенсиониране.

Искам да бъда избран с победа, а не със загуба, защото ние играем, за да спечели отборът
Представяйки листата на левицата и колегите си, Петър Курумбашев подчерта, че особено се гордее с присъствието в нея на фигури като водача на листата Сергей Станишев, за когото отново припомни, че няма никакво намерение да става европейски депутат, а е начело сега, защото така показва своята отговорност и отношение и тази на видния политик Георги Пирински. „За мен е гордост, че в нашата листа присъстват също имена като това на знаменития професор Андрей Пантев, както и на „блестящото перо" Александър Симов, Илияна Йотова и Евгени Кирилов, които са със 7-годишен стаж в ЕП", подчерта Курумбашев. Той бе категоричен, че иска да бъде избран с победа, а не със загуба. „Защото ние играем, за да спечели отборът. Вярвам, че не само в България ще е така, но и в Европа. Важно е социалистите да бъдат първи, тъй като трябва да се сложи край на тази безчовечна политика, която десницата водеше в продължение на 10 години, свързана с орязване на разходите, на работните места и на наливане на пари в банките – 1 трилион и 600 милиарда евро са отишли в тях", каза още Петър Курумбашев.

Справедлива Европа може да има само с победа на ПЕС и Мартин Шулц

Петър Курумбашев разказа и за визитата на Мартин Шулц у нас при откриването на кампанията и припомни, че той е задал въпрос, който повечето от българските политици отдавна са забравили – още ли сме способни да почувстваме болката на човека, който няма работа или надежди. „За да има по-справедливо разпределение на средствата е добре левицата да има мнозинство, а Мартин Шулц да е председател на Европейската комисия", заключи кандидатът на левицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай