Кирилов: Йоаким Груево е пример за възраждане на БГ село

Кирилов: Йоаким Груево е пример за възраждане на БГ село | StandartNews.com

Пловдив. Виждам едно възстановено село, възстановено читалище, възродена културна самодейност. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Евгени Кирилов в пловдивското с. Йоаким Груево пред повече от 2000 души. Той бе специален гост на празника на селото, който жителите му отбелязват днес. Кандидатът за евродепутат ги поздрави с пожеланието да са здрави, щастливи и енергични. "По този начин трябва да възстановим България", каза той от трибуната.

Ия Петкова: Държавата продължава да работи за хората

Вълнението на множеството нарасна, когато започна награждаването на победителите в спортните състезания, организирани специално за днешния празник. Наградите във футболната среща, колоезденето и борбите връчи Ия Петкова-Гурбалова – кандидат за член на ЕП. Тя подчерта, че вижда едно живо и възраждащо се село, тъй като от няколко месеца читалището в селото отново е отворено след като години наред не е развивало никаква дейност. "Държавата е помогнала за повторното отваряне на институцията с двадесет хиляди лева", каза тя. Ия Петкова награди участниците в традиционните борби. Тя бе категорична, че е време Европа за започне да работи за България и българите, а не да бъдем третирани като хора втора ръка. „Листата на КБ има капацитета да изпълни всичко, което сме записали в нашата програма. Ще работим за преодоляването на един огромен проблем за България, а именно младежката безработица", каза пред хората Петкова. Тя бе категорична, че младежката гаранция ще помогне на хиляди млади хора да намерят работа и по този начин да осъществят своята професионална квалификация. "Социалистите ще работим за развитието на регионите, по - достъпно здравеопазване и достойно образование за младите хора", заключи Ия Петкова.

Празнични пожелания към жителите на Йоаким Груево отправи също зам.-областният управител Атанас Петков. "Миналата година открихме прекрасен паметник тук. Тази година виждам, че е започнал ремонтът на читалището, за който правителството отпусна над 100 000 лв от инвестиционната си програма. Догодина пожелавам още по-голям проект, а на вашия кмет Наум Нихтянов желая да бъде все така активен и добър стопанин", каза още Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай