Каракачанов: Трите ЕРП-та в картел мачкат хората

Каракачанов: Трите ЕРП-та в картел мачкат хората | StandartNews.com

София. Трите ЕРП-та в картел мачкат хората. България е пропуснала част от възможностите си за диверсифициране на енергийните доставки. Тази теза изрази лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по време на предизборен дебат в "Гореща точка" по ТВ7. Такава възможност, според воеводата, е била Син поток, който е "прибран" от Турция, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

По отношение на Южен поток той каза, че инвестицията би ни излязла 3 милиарда, но освен парите, трябва да се обърне внимание и на момента, че строителството му би осигурило 5000 работни места в най-бедния регион на страната – Северозападна България. "България има две неща, които трябва да договаря там – цената на транзитирането, това са около 400 млн. евро годишно, и най-важното, интересът ни е да договорим, че през тръбата ще можем да транзитираме газ, ако разработим нашите находища", каза Воеводата.

Според него обща европейска енергийна политика няма, всяка една държава прави своята енергийна политика и така тя защитава своите национални интереси.

Проблемът е, че българските граждани бяха вкарани под ярема на три чужди енергийни фирми, става въпрос за ЕРП-тата. Между тях няма конкуренция, а играят в картел. Докато не се либерализира пазарът на електроенергия,
тези три дружества ще продължат да мачкат хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай