Джамбазки: Готви се нов македонски проект за България

Джамбазки: Готви се нов македонски проект за България | StandartNews.com

София. Подготвя се нов македонски проект за България, предупреди по време на дебата по БНТ зам.-председателят на ВМРО и втори в евролистата на коалиция „България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден - Ангел Джамбазки. Диктаторът Ердоган иска винаги негови хора да са във властта у нас и да се месят във вътрешните ни работи, добави той.„Албанците успяха да си извоюват винаги в управлението да има тяхна партия, като проектът е подпомогнат от Турция. Това е идеята на Ердоган за възстановяване на Османската империя. Така се развиват нещата и у нас – едната турска партия да бъде с левите и другата - с ГЕРБ. Това е изключително опасно и ни отделя от нашия евроантлантически път", обясни войводата.

Джамбазки посочи, че в момента има ясно противопоставяне на две групи икономически интереси – на тези играчи, които са с БСП и ДПС, а от другата – тези, които са с ГЕРБ и коалицията на Реформаторите, която е практически с участието на Ердоган. Ние не искаме Турция да се меси у нас и да участва на български избори, отсече той. „Нашата изненада ще дойде на евровота от хората, които властта не вижда, от тези, които нямат своята политическа позиция днес. На тях говорим ние", каза Джамбазки.

„Самата изборна администрация е от хора, които управляват държавата и имат интерес да се
запази статуквото. Ние предложихме всеки, който участва на тези избори, да има свои представители в изборните комисии. Законът го позволява. Не ни допуснаха. Областните управители и кметове пък не ни допускат до тях
на местно ниво", обясни зам.-председателят на ВМРО.

Джамбазки изрази позиция, че може да се договори спасяване на Южен поток, но вече при спазване на европейските правила. „Правим се на по-католици от папата", определи той реакцията на Външно министерство за конфликта между Русия и Украйна. Воеводата посочи, че баланс в случая трябва да са българските национални интереси, а не тези на Брюксел.

Джамбазки смята, че президентът Плевнелиев само препредава отправните точки на ЕС. Важен е българският интерес, а той минава през това българинът да живее по-добре, заключи войводата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай