Проверка в детската градина, рекламираща се с Корана

Проверка в детската градина, рекламираща се с Корана  | StandartNews.com

Образувано е дисциплинарно производство на директора на 44 ОДЗ „Калина" Костадинка Георгиева. На място е комисия за проверка по случая.

Това каза зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов пред bTV във връзка с публикувани цитати от Корана на сайта на 44 ОДЗ „Калина" в столичния квартал „Ботунец.

Вчера телевизията излъчи репортаж от който става ясно, че на сайта на градината е публикуван следния текст:

„Най-добрият подарък, който един родител може да направи на детето си е доброто възпитание! Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си!"

Автор на идеята за цитатите от пророка Мохамед е директорката на градината Костадинка Георгиева. След репортажа текстът бе премахнат.

„Веднага щом получихме тази информация, сезирахме всички институции, които имат отношение към случая. Беше сформирана комисия, в която участват представители на Столичния инспекторат по образованието към Министерството на образованието. В Агенцията за закрила на детето веднага се свързахме и пуснахме сигнал, в ДАНС и всички останали колеги, с които работим", заяви Чобанов.

По думите му, от вчера е на място комисията по проверката, от днес служители от агенцията ще бъдат с тях. „Надявам се, че ще имаме резултати, които ще решат този въпрос", каза още зам.-кметът.

Чобанов обясни, че това е директор, който вече е бил уволняван дисциплинарно за финансови и административни нарушения, съдът го е възстановил на работа и сега е образувано ново производство.

Според Чобанов, на градините се правят регулярни проверки, но на сайтовете по-рядко. Провеждат се ежегодно около 100 проверки в детски градини. Важно е, че имаме сигнал и мигновена реакция на институциите, каза още зам.-кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай