Одобриха 204 проекта за спорт за деца на стойност 1 млн. лв.

Одобриха 204 проекта за спорт за деца на стойност 1 млн. лв.  | StandartNews.com

София. Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева одобри проекти на спортни клубове по програмата „Спорт за децата в свободното време" на обща стойност един милион лева, която ще се реализира в 67 населени места през 2014 година.

В безплатните занимания по избран спорт ще могат да се включат повече от 10 000 деца под ръководството на квалифицирани спортни специалисти. Целта на програмата е разширяване на обхвата и създаване на мотивация на децата за участие в спортни занимания с цел подобряване на физическата им дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време чрез здравословна двигателна активност.

«Една от нашите политики е осмисляне на свободното време на децата чрез реализиране на програми за повишаване на двигателната им активност. Пълноценното използване на свободното време на подрастващите е заложено в младежката ни стратегия и е елемент от програмата на правителството в тази посока», заяви министър Георгиева.

Информацията за одобрените проекти на спортните клубове, кандидатствали за изпълнение на програмата по направленията „Начално обучение по вид спорт" и „Спортни занимания през ваканциите", е публикувана на Интернет портала на ММС, секция „Програми", програма «Спорт за децата в свободното време 2014».

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай