Експерти, родители и ученици дискутират здравно образователни проблеми

Експерти, родители и ученици дискутират здравно образователни проблеми | StandartNews.com

Кърджали. РЗИ Кърджали стартира проект „Нашето бъдеще е в нашите ръце", чиято цел е провеждането на здравно-образователни дейности с родители и ученици от ОУ "Христо Ботев" в село Миладиново. Вече е изграден Дискусионен клуб с родители и ученици, който ще работи за повишаване на информираността им за рисковете от ранното забременяване, за възможностите за семейно планиране в съвременното общество и за подкрепата от различните институции. В програмата са предвидени и спортно-състезателни игри, организиране на приложно колоездене, фотоконкурси, викторини, спортно-състезателни празници "Мама, татко и аз".

В обучителните семинари са включени още теми по Националните програми за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции (СПИН), за психичното здраве, както и по програмата за подобряване на сексуалното и репродуктивно здраве на младите хора. Обучителните материали, интерактивните игри и методи са разработени от Дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето" на Регионалната здравна инспекция. В първото обучение на тренинг участваха 30 членове от Дискусионния клуб с родители.

По време на срещата бяха и класиралите се на първите места участници във фотоконкурса "Релакс сред природата" в училища в селата Миладиново и Конево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай