Сряда,

Библиотеката на НБУ стана на 20 години

От: Администратор -
970
Библиотеката на НБУ стана на 20 години
A
A
A

Библиотеката на НБУ отбелязва 20-тата годишнина от основаването си със седмица, посветена на юбилея.
Програмата от 16-ти до 20-ти ноември 2015 г. включва.

• Подреждане на фотоизложба със снимки, за периода 1995 – 2105 г., разположена на партерния етаж и в читалня „Проф. Иванка Апостолова, д.н.".
• Представяне на библиография с 200 публикации за библиотеката на НБУ в сайта, като по-голямата част от тях са достъпни пълнотекстово в електронен архив „E-LIS" и професионална мрежа за учени и изследователи „ResearchGate".
• Акцентиране на 10-те най-важни преимущества на библиотечния каталог, който не се бои от многообразието.
• Запознаване с дигиталните колекции „ Най-четени книги", „Литература към курсове", „Културно наследство", „Вера Мутафчиева", „Електронна колекция за хора с нарушено зрение", „Редки и ценни книги" , както и с базите данни под надслов „С библиотека в ръка".
• Дарителските колекции на проф. Магдалина Станчева, проф. Иванка Апостолова, проф. Александър Фол, проф. Вера Мутафчиева, Атанас Славов, проф. Питър Блек, проф. Ричард Шнайдер, проф. Цеко Торбов, проф. Георги Михайлов ще бъдат представени в социалните медии през последния ден от юбилейната седмица.

Библиотеката на Нов български университет е създадена през 1995 г. от обединението на три библиотеки – на Академия за обществени науки и социално управление (АОНСУ), Магистърски факултет и департамент „Право". След реконструкция е открит обновен библиотечен комплекс през 1998 г., а през 2007 г. отвори врати читалня „Проф. Иванка Апостолова, д.н."
Носител е на наградите „Хр. Г. Данов", категория „Библиотеки и библиотечно дело" (2007 г.) и „Библиотека на годината" (2013 г.) на Българска библиотечно-информационна асоциация (ББИА).

Библиотеката на НБУ се развива и обогатява непрекъснато, като се разширяват фондовете и колекциите й. През академичната 2015/2016 година работи и с 38 електронни бази данни, а в момента се извършва и разширяване на материалната база на библиотеката във връзка със строителството на новия Корпус 3 на Нов български университет.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията